Slovakias vakre hovedstad ligger rett ved mektige Donaus bredder. Få har besøkt byen, men den har masse spennende å by på. 

Bratislava er en liten by i europeisk målestokk, men den Slovakiske hovedstaden er sjamerende og hyggelig. De senere år har byen vært gjennom en omfattende renovering, og fremstår i dag som en moderne storby. Byens gamleby er et sjarmerende virvar av små gater og smug, hyggelige kafeer og pittoreske murbygninger.  

Fra gamlebyen kan man rusle langs Donaus bredder langs en populær og hyggelig promenade. Her finner man hyggelig restauranter og spisesteder tett i tett. Her ligger også byens største kjøpesenter Eurovea, hvor både lokale produkter og internasjonale merkevarer frister.  

Spennende kunstuttrykk i gamlebyen i Bratislava

Et vinproduserende land:   

Slovakia er en vinproduserende nasjon, og mange vil nok bli positivit overrasket over spesielt den lokale hvitvinen. Utenfor Bratislava finnes det flere vingårder, og dette er flotte steder å besøke for både vinsmaking og for å se den fine naturen i området. Maten holder overraskende høy kvalitet, og det er et utvalg å velge i blant. Prisene er også hyggelige sett med norske øyne, og Bratislava er et spennende reisemål som nok er ukjent for mange. Men med sin fine beliggenhet i hjertet av Europa, er det stadig fler som får opp øynene for byen.

Ta en tur med en elvebåt eller speedbåt langs Donau, og se de yrende livet som finnes i de små kanalene som går ut fra elvens bredder. Området egner seg godt for å leie sykkel, og et velutbygget rutenett med sykkelstier gjør at dette er en fin måte å komme seg rundt på.   

Det er i underkant av en time fra flyplassen i Wien til Bratislava, og det er også lett å kombinere de to storbyene. Den beste måten er å ta en av båtene på Donau som går i rutetrafikk mellom de to hovedstedene.  

Bratislava gir mye for pengene, og er en spennende destinasjon for en firmatur.

 

Nysgjerrig på å høre mer? Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med The Key i dag for å høre mer om gruppereise til Bratislava!  

Det spennende Danubiana Meulensteen Art Museum ved Donau i utkanten av Bratislava er verdt et besøk

 

 

 

 

Blogg

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random