Berlin er blitt en av våre absolutte favorittbyer. Les hvorfor her:  

 

 

Vår prosjektleder Chirsten Castberg har hatt mange bedrifter med til Berlin og her kan dere lese mer om hvorfor hun er blitt så glad i byen og hvorfor man bør legge firmaturen til nettopp Berlin. 

"Som prosjektleder i The Key er jeg heldig som får lov til å besøke Berlin ofte. Mange ganger i året reiser jeg hit med grupper, og hver eneste gang opplever jeg nye sider ved byen. Det var ingen umiddelbar forelskelse slik jeg hadde det med New York. Men en gradvis og intens kjærlighet som blir sterkere etter hvert besøk i den tyske hovedstaden. Byen er noe annerledes en de fleste andre storbyer. Røffere i kantene, men på en kul og avslappet måte. Rent, overraskende stille og godt organisert. Vi er jo tross alt i Tyskland. Ordnung must sein! 

Men kommer man seg litt utenom de store hovedgatene kommer det beste med Berlin frem; den urbane, artistiske siden som kombinerer det røffe og trendy med det konservative på en fin måte. Her ser man gjerne et eldre par rusle gatelangs i skinnbukser, graffiti så flott at selv de mest skeptiske blir imponert og en spennende byutvikling, hvor industriområder ikke bare rives, men får nye bruksområder. Jeg er HEKTA på den fantastiske gatekunsten man finner her. Du kan lese mer om dette under. 

                           Hotellet 25 hours med fantastisk utsikt over Tiergarten - fra hengekøya!      berlin2

 

Kultur, historie og natur: 

Noe av det første som slo meg når jeg besøkte Berlin for første gang, var hvor grønn byen var. Dette var i mai og irrgrønne trær synes å være overalt. Det er alltid en park i nærheten og byens innbyggere bruker de mye. En av favorittene er Tempelhof; en park i Berlins ånd der den ligger på den nedlagte flyplassen med samme navn. Her er det også mulig å leie lokaler for store grupper. Et kult og annerledes lokale. Ute kan man kite, sykle, jogge eller rusle på de gamle rullebanene. Tiergarten er den mest kjente, byens "Central Park". I helgene er det antikvitets- og bruksmarked her som er verdt et besøk. På søndager er det også loppemarked i Mauer Park i Prenzlauer Berg. Her finner du alt fra ordinære lopper til små, lokale designere som selger sine produkter. Masse god street food, økologisk juice og naturligvis øl finner du også. Definitivt verdt et besøk. 

           Berlin - Tiergarten-MitteBerlin-Tempelhof_park

For meg er Berlin først og fremst en fantastisk kulturby, og uansett hva du liker finner du det her. Her finner man klassisk musikk i toppklasse fremført i elegante saler, eller i små og nedlagte fabrikklokaler. Berlin har et stort kunstnermiljø, og her finner man alt fra eksklusive gallerier til råloft hvor unge kunstnere viser frem sine verk. Det er fremdeles forholdsvis rimelig å bo i Berlin, noe som har bidratt til at mange kunstnere slår seg ned her og hele byen syder av kreativitet. Den litt mer formelle, tyske fremtoningen finner man mindre av i Berlin enn andre steder i Tyskland. En av mine favoritter er Kultur Braueri som ligger i et gammelt bryggeri. For en virkelig fantastisk og anderledes opplevelse, stikk innom Piano Salon Christophori. En nedlagt garasje som i dag brukes til klassiske konserter. Selv om du ikke er så kjent med klassisk musikk fra før, er dette definitivt et sted å sjekke ut.  

En opplevelse jeg vil anbefale for alle er en sightseeingtur hvor fokuset er på grafittikunst. Berlin har mye spennende gatekunst, og dette er en genuin Berlin-opplevelse man ikke bør gå glipp av. Spesielt er det mye flott i bydelene Kreuzberg og Friedrichshain. The Key kan hjelpe dere med arrangerte, private guider som viser dere det beste av hva byens gatekunstnere har skapt. Kanskje har dere lyst til å prøve dere med sprayboksen selv? Under lovlige forhold selvfølgelig. En morsom teambuilding aktivitet som dine ansatte definitivt vil huske. De av våre kunder som har prøvd dette har synes dette har vært en av høydepunktene under Berlinbesøket. 

            Grafitti art in Berlin      Event i Berlin arrangert av The Key

Berlins natteliv er legendarisk. Mest kjent er den myteomspunnede nattklubben Berghain i Friedrichshain, som sies å ha den tøffeste døren i verden å passere. Glem cocktailkjoler, dress og hæler; da kommer du aldri inn her.  Klubben ligger i en nedlagt strømfabrikk, og det finnes egne nettsider med tips til hvordan du skal klare å overbevise de strenge dørvaktene om at du skal få lov til å passere. 

Men for de av oss som kanskje ikke drømmer om technoparty så har Berlin en masse kule barer. En av mine favoritter er Bar Tausend, en eksklusiv cocktailbar beliggende under gamle jernbaneskinner. Eller sjarmerende Prater Garten, en herlig beergarden som er et perfekt sted for å slukke tørsten om sommeren. Stagger Lee er en annen herlig cocktailbar i Schöneberg. For en litt alternativ opplevelse, stikk innom Prinzipal, en kul jazzbar med burleskshow i Kreuzberg. 

Utesteder langs elven Spree i Berlin

Hvorfor bør du velge Berlin til din neste gruppereise? : 

  • Berlin er bare en halvannen time med fly unna Oslo lufthavn. Dette gir dere mer tid på disposisjon på stedet og man slipper å bruke lang tid på reise
  • Berlin er en prisgunstig by. Hotellkostnadene er mye lavere enn byer som London, Paris og Amsterdam. Prisene på mat og drikke er også mye lavere enn i de fleste andre europeiske hovedsteder 
  • Et spennende reisemål med mye historie og kultur, samt et livlig uteliv for de som ønsker dette 
  • En by som vil overraske. La oss i The Key vise dere de litt mer ukjente sidene av Berlin. Vi lover at dere kommer til å bli overrasket! 
  • Berlin er en av Europas mest miljøvennelige byer, og fokus på økologi og bærekraftig utvikling 

 

Så om ditt firma planlegger en firmatur, ta kontakt med oss i The Key, så kan vi fortelle deg mer om hva Berlin kan tilby. Dette er bare noen av mine favoritter! 

Chirsten Castberg, Project Manager i The Key, juli 2017

Blogg

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random